Racing

Porsche Carrera Cup Scandinavia sänds på Viasat Motor och Viaplay 2019

Porsche Sverige kan i dag presentera ett helt nytt TV-samarbete som innebär att streamingtjänsten Viaplay och Viasat Motor blir huvudkanaler för årets mästerskap av Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Foto: Micke Fransson/teambild.se

Viasat Motor och Viaplay sänder sedan tidigare några av racingvärldens främsta mästerskap, däribland Formel 1, NASCAR och MotoGP samt säkrade nyligen rättigheterna till IndyCar Series. Till den skaran ansluter sig nu Porsche Carrera Cup Scandinavia, en racingserie där förarprestationen alltid står i centrum.

Kommentator för sändningarna av Porsche Carrera Cup Scandinavia blir Robin Nilsson som sedan tidigare kommenterar Porsche Mobil1 Supercup på Viasat Motor. Expertkommentator blir den svenska racingstjärnan Björn Wirdheim, som även bjuder tittarna på spännande analyser i Formel 1-sändningarna på Viasat Motor.

Viasat och Viaplay kommer även fortsättningsvis att sända den internationella racingserien Porsche Mobil1 Supercup, som körs på samma banor som Formel 1 med bilar som är identiska med dem som används i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Helgen den 3-4 maj drar den svenska motorsportsäsongen igång på allvar med två spännande deltävlingar i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp. Det blir startskottet för en spektakulär säsong i Skandinaviens främsta racingserie. Med 23 bilar i ett extremt starkt startfält, flera nya team och gästspel av internationellt framgångsrika förare väntas en fortsatt stenhård kamp om segrarna i mästerskapet.