Racing

Andersson satsar på pallen på hemmabanan

Den 3 oktober körs säsongens näst sista tävling, det är dags för STCC-teamen att göra upp på Mantorp Park. Mantorp Park är Mattias Anderssons hemmaarena och teamet satsar på att upprepa fjolårets succé då Honda Racing Sweden körde hem både en första- och en andraplats.

STCC- TCR Scandinavia 2020 – Fjällfors

Årets STCC-säsong är i år kort och intensiv med bara fyra tävlingshelger på grund av Covid-19. Man har hittills kört två deltävlingar och på Mantorp Park kommer man köra tre race under tävlingshelgen. Därefter bär det snabbt söderut till Ring Knutstorp där man istället för att köra den planerade premiären i maj kör årets sista tävling den 10 oktober.

Under veckorna som gått sedan förra tävlingshelgen, i Skellefteå, har STCC-teamen bland annat samlats på Mantorp Park och kört det officiella halvsäsongs-testet – STCC TCR Scandinavia Shootout – som består av två separata testpass och en avslutande shootout.

– Det är alltid lika roligt att vara tillbaka på hemmaplan. Förra året gjorde vi vår bästa tävlingshelg på Mantorp Park och vi satsar på att göra om succén. Såhär års är vädret alltid en osäkerhetsfaktor men vi hoppas på bra väder- och körförhållanden, säger Mattias Andersson på Honda Racing Sweden.

Mantorp Park är en av Sveriges mest klassiska racerbanor. Banan utmärker sig med inte bara med en hög topphastighet utan också med flera kniviga kurvor där det krävs skickliga anpassningar av föraren. Att Mattias Andersson därför har Mantorp Park som hemmaarena är värt att betrakta som en klar fördel inför helgens tävling.