Racing

Viasat sänder W Series

Nordic Entertainment Group har säkrat rättigheterna till W Series, världens första racingmästerskap för kvinnor. NENT Group kommer att sända hela premiärsäsongen på streamingtjänsten Viaplay och Viasat.

Foto: Lat Images/W Series.

– Det här är en storsatsning för att få fram flera kvinnliga racingess inom motorsporten, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.

Finlands Emma Kimiläinen är en av 18 förare (två reserver) från 13 länder som tävlar om en sammanlagd prissumma på 1,5 miljoner dollar under den första säsongen av W Series, som inleds den 4 maj på klassiska Hockenheim i Tyskland.

Årets säsong omfattar sex race på europeiska banor som till exempel Assen och Brands Hatch, med en utvidgad säsong planerad till 2020 som ska innefatta USA, Australien och Singapore. I startfältet återfinns förare med erfarenhet från mästerskap som Formel 2, Formel 3, GT4 European Series och Japan Formel 4, och W Series är avsedd att erbjuda kvinnor en väg till Formel 1. Samtliga förare kör identiska Tatuus Formel 3-bilar med 1,8 liters turboladdade motorer, vilket garanterar konkurrenskraftiga race.

– Jag är väldigt exalterad över att starta i W Series, det är en otrolig möjlighet för mig och övriga förare. Att dessutom veta att familj, vänner och fans i Finland och Norden följer racen ger mig extra kraft i kampen om titeln, säger Emma Kimiläinen.

Stärker racingutbudet

– Norden har några av världens mest passionerade motorsportfans, och vad passar bättre att engagera dem med än världens första kvinnliga racingmästerskap för ensitsiga bilar. NENT Group är Nordens ledande leverantör av motorsportsändningar och därmed vår ideala partner, säger Catherine Bond Muir, vd för W Series.

W Series stärker NENT Groups racingutbud ytterligare där högklassiga rättigheter som bland annat Formel 1, NASCAR, IndyCar Series och MotoGP återfinns.

Foto: Colin McMaster/LAT Images/W Series.