Racing

Kristoffersson plockade poäng i Ungern

Johan Kristoffersson plockade sina första poäng i WTCR-racingen när han slutade åtta i helgens första race på Hungaroring med sin Volkswagen Golf GTI TCR. En placering på topp tio signalerar vissa framsteg i en annars tung säsongsöppning.

Foto: Clement Luck / DPPI

− Ett fall framåt, men vi har fler saker att förbättra innan det är perfekt från min sida, säger Kristoffersson.
Att det finns mer jobb att göra visade sig i söndagens båda race, där Johan först fick bryta och därefter slutade 22:a.

Helgen började annars mycket bättre än säsongspremiären i Marocko. Johan hittade högre fart under sista träningen och kvalade sedan in på ruta sju till första racet.
− Det kvalet fick jag till bra och det är en förutsättning eftersom det inte blir särskilt många omkörningar.
I starten blev det trångt om saligheten och värmlänningen tappade några placeringar. Volkswagen-föraren avancerade sedan igen och slutade åtta, vilket innebar säsongens första åtta poäng in på kontot.

Med förhoppning om fortsatta förbättringar tog sig Sébastien Loeb Racing an söndagens tävlande och för Kristofferssons teamkompis Rob Huff blev det en positiv trend med två sjundeplatser.
− Nu var det Rob som fick till kvalet istället medan jag inte hade någon pace. Just nu vet vi inte varför det svänger så här, berättar Johan som kvalade in som 22:a.

Med utgångsläge långt bak i fältet på andra racet fanns risk för ett bakslag. I det blöta väglaget blev det många kollisioner och Kristoffersson kom ordentligt i kläm med en punktering redan på första varvet.
− Det kan bli så när man startar långt bak i fältet och det är svåra förhållanden. Jag skrubbade i någon och punkterade vänster fram, konstaterar 30-åringen, som annars är en mästare på blött underlag.
− Vi chansade med regndäck bak. Det hade kunnat bli intressant, men vi kom inte så långt.

Till helgens sista race på Hungaroring utanför Budapest torkade det upp lite och den stora dramatiken uteblev. Johan hade inte riktigt den fart som behövdes och tappade från sin position i starten ner till 25:e plats innan han började plocka placeringar och tog tillbaka sin 22:a-plats.
− Där var det något problem med bilen. Jag hade inte den effekt som jag skulle ha.

Sammanfattningsvis är det med blandade och konfunderade känslor Kristoffersson summerar den andra tävlingshelgen i WTCR.
− Vi har ju visat stundtals att någonstans finns det fart, men vi klarar inte av att konsekvent ta fram det. Det svänger för mycket, trots snarlika förhållanden, avslutar en förundrad Johan.