Racing

Topp fem för Linus Lundqvist i stabil premiär

Linus Lundqvist fick med sig ett par topp fem-placeringar från helgens premiär för Euroformula Open på franska Circuit Paul Ricard – och indikerade samtidigt ytterligare potential genom att slå till med snabbaste varv i söndagens avslutande race.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Lundqvist och hans team, Double R Racing, visade prov på mycket konkurrenskraftig fart i båda premiärhelgens två race, men hölls resultatmässigt tillbaka något av två mindre lyckade tidskval där rivalerna Team Motopark och Teo Martin Motorsport istället satte tempot.

Lundqvist tvingades därmed starta helgens två heat från tionde respektive sjunde ruta, men avancerade effektivt genom det 21 man starka fältet och korsade mållinjen som fyra (Race 1) respektive femma (Race 2).

Lundqvist, som bjöd på stor underhållning i sin klättring mot toppen, underströk sin fart genom att noteras för näst snabbaste varv i Race 1 och absolut bästa tid (satt på det allra sista varvet) i Race 2. Den sistnämnda insatsen belönades med en bonuspoäng i mästerskapet, där Lundqvist ligger på femte plats – 21 poäng bakom Red Bull-junioren Liam Lawson (Motopark) – efter premiären.

Lundqvist, regerande mästare i brittiska Formel 3, var snabbast på banan i slutskedet av båda helgens race och tog också målflagg som Double R Racings klart bäst placerade förare båda gångerna.

-En OK premiär, även om jag hade hoppats på lite mer, säger Linus Lundqvist. Vi var snabba i racen men hade inte samma fart i kvalen, och det kostade oss ett bättre resultat den här helgen. Vi har lite att jobba på där och det är viktigt att vi hittar orsaken till det fort. Med tanke på att vi inte riktigt fick till bilen som vi ville, och att vi tvingades starta mitt i fältet, är det ändå en godkänd start på säsongen. Vi kan definitivt bygga vidare på det här inför fortsättningen.

Nästa Euroformula Open-deltävling blir extra speciell för Linus Lundqvist, som då för första gången i karriären ställs inför uppgiften att ta sig an en stadsbana. Den franska gatloppsklassikern Grand Prix de Pau står på programmet den 17-19 maj.