Crosskart

Nils Andersson vann crosskart i Höljes

Succé i RallyX Nordic’s crosskartklass, premiärhelgen slutade med 59 av 60 möjliga poäng efter seger i båda deltävlingarna och en rakt igenom perfekt tävlingshelg. Nils Andersson från MK Team Westom går därmed upp i mästerskapsledning.

Foto: Jakub Nitka

– Nyckeln till segrarna var helt perfekta starter. Jag hittade rätt inställningar och med bra balans i bilen så är det enklare att köra med självförtroende. Jag har alltid trivts på den snabba Höljesbanan, och i premiären stämde det mesta perfekt, berättar Nils Andersson.

Crosskartklassen i RallyX Nordic tävlar i fyra olika länder och nu till helgen fortsätter serien med den tredje deltävlingen, denna gång på Nysumbanen utanför Ålborg på Jylland i Danmark.

Nysumbanan blir en helt ny bekantskap för mästerskapsledaren, som kommer till Danmark med 14 poängs ledning i mästerskapet. På plats finns förutom de ordinarie mästerskapskonkurrenterna även den danska eliten.

– Kul att även Crosskart klassen tävlar på Internationella banor i år, jag ser verkligen fram mot att komma till Danmark. Jag har inte kört på banan tidigare, men jag har studerat den på film och förberett mig på distans så gått jag kunnat. Vi inleder med fri träning på lördag förmiddag och då gäller det så snabbt som möjligt lära sig banan. Det blir en tuff tävling med flera nya deltagare och jag räknar med att det kommer att bli betydligt svårare än i premiären, summerar mästerskapsledaren.

Foto: Jakub Nitka