Racing

Andra halvlek för Formula Nordic

Om en vecka startar höstsäsongen för Formula Nordic när Kanonloppet i Karlskoga körs.

Foto: Bengt-Åce Gustavsson, Racefoto.se

Viktor Andersson leder tabellen knappt före Edward Sander Woldseth och William Winst. Woldseth kommer direkt från England efter ett lyckat test i Formel 3.

Till Karlskogatävlingen får vi se två nya förare i klassen. Det är Gustav Brandin, som har haft en långsiktig plan och klargjorde redan i vintras att han skulle debutera i Formula Nordic just i denna tävling. Gustav har inlett året med att köra en Radical i Sportvagnsmästerskapet och vid tävlingen på Ring Knutstorp senast avgick han med seger!

Filip Larsson vann den svenska uttagningen i Virtuell Bilsport 2013 och blev trea i europafinalen på Silverstone! Stefan ”Lill-Lövis” Johansson var mentor för det nordiska laget och han lovade en styrning i en riktig racerbil någon gång, och den gången är här och nu i Karlskoga!

I Karlskoga skall Formula Nordic köra tre heat så det finns många poäng att kämpa om denna gång.