Racing

Karlsson tog andra raka segern i V8TC

Mikael Karlsson, Bryntesson Motorsport, tog sin andra raka seger i V8 Thunder Cars när det första heatet av två på Jyllandsringen i Danmark avgjordes på en regnblöt bana under lördagen. Tvåa blev Andreas Nilsson, Racebil.se, som bättrade på sitt tidigare personbästa, en tredjeplats på Gelleråsen senast. Trea, för första gången på prispallen blev Billeberga-föraren Conny Brorsson.

Foto: Joakim Tärnström

– Jättebra med tanke på mästerskapet, säger Mikael som nu ligger 63 poäng bakom Emil Persson med 81 poäng kvar att köra om.

Men det blir svårt att komma ifatt Emil i tabellen. 

– Chansen är inte stor, jag siktar inte uppåt utan tittar mer bakåt i tabellen. Det är jätteroligt om jag kan bli tvåa eller trea i mästerskapet. Men allt kan hända i morgon.

Och visst kan allt hända, det visade lördagens kval som föregick finalen. De danska reglerna innebär att åtta kvalheat avverkas före finalen. Det blev tuffa tag och mästerskapsledaren Emil Persson blev stående redan i det första kvalheatet efter att ha halkat av på en oljefläck. Skadorna på bilen hanns inte med att repareras i tid för finalen och Emil tvingades titta på när de andra gjorde upp om äran.

Finalheatet leddes länge av William Nilsson, Memphis Racing, men han pressades bakifrån av teamkompisen Micke Nyman och gick av på det regnhala underlaget. Nyman tvingades bryta något varv senare vilket öppnade dörren för Mikael Karlsson.

Fyra blev Anders Conradzon som efter start på torrdäck fick ta det säkra före det osäkra och ta bilen i mål, långt efter konkurrenterna.