Motocross

Wallstèn till Kawasaki i MX1

Årets SM 5:a totalt i MX1-klassen, Anton Wallstèn, är klar för Stombergs Racing / Kawasaki Sverige – Team Green.

Från vänster; Stefan Pålsson (Kawasaki Sverige), Jonas Karlsson (Stomberg Racing), Anton Wallstèn, James Stomberg (Stombergs Racing).

Denna mycket ambitiösa och träningsvillige ”Skåne-påg” kommer ursprungligen från Annelöv som ligger ett stenkast från anrika Saxtorpsbanan utanför Landskrona. Anton är 24 år och jobbar heltid som snickare och bor sedan ett par år tillsammans med sin flickvän Linn i Tibro.

Anton har verkligen imponerat de senaste säsongerna och har i år med sin jämnhet och SM-poäng i varje heat visat att han tillhör den absoluta SM-toppen. Målsättningen för framtiden är att fortsatt ha kul och kunna träna och tävla så mycket som möjligt. Fullt fokus ligger såklart på SM men det finns även tankar och förhoppningar på några tävlingar internationellt.

– Med dessa förutsättningar finns alla möjligheter att ta nästa kliv i karriären säger Anton Wallstèn. Min målsättning är fortsatt att vara en toppåkare och låta resultaten tala. Kan jag bibehålla min jämnhet och förbättra mina förutsättningar ytterligare för träning och tävling så kommer nästa säsong bli ännu roligare och bättre resultatmässigt.

– Vi ser verkligen fram emot att ha Anton på Kawasaki via vår återförsäljare Stombergs Racing i Skövde, säger Stefan Pålsson på Kawasaki Sverige. Anton är ödmjuk, vältränad och har den tävlingsinstinkten och personligheten vi efterfrågar. Det kommer bli grymt kul att få följa hans utveckling och resultat kommande säsong.