Motocross

Herlings gör MXGP comeback i Sverige till helgen

2018 års MXGP världsmästare, Jeffrey Herlings, har beslutat sig för att ställa upp i GP of Sweden i Uddevalla till helgen efter att ha återhämtat sig bra efter sprickan höger fotled.

Foto: KTM Images/Ray Archer

24-åringen kommer att använda tävlingen i Uddevalla för att få värdefulla tävlingsmil i kroppen och bygga upp sin konditionsnivå.

– Jag har kört i ett par veckor nu och känner mig redo att prova Uddevalla, säger Jeffrey Herlings. För mig handlar 2019 mest om Motocross of Nations i Assen nästa månad, och genom att provköra i Sverige tar vi ytterligare ett steg mot det målet. Det finns inget mål för den här helgen mer än att avsluta tävlingarna och hitta en god känsla på cykeln.

– Det är bra att Jeffrey kör och tävlar igen, säger Dirk Gruebel, Team Technical Co-Ordinator & MX2 Team Manager. Men vi har inga förväntningar på den här helgen. Han är fortfarande på väg tillbaka och har valt att använda Sverige som en bra möjlighet att komma igång och bygga upp sin hastighet mot toppnivån. Teamet kommer att vara redo att ge honom vad han behöver för att kunna tävla, men vi vet att detta bara är ett steg på vägen mot till en fullständig återhämtning.

Foto: KTM Images/Ray Archer