Motocross

Lindström är klar för Team Green

Viking Lindström, som kom 10:a totalt i SM MX2-klassen, är klar för Absolut MX / Kawasaki Sverige – Team Green.

Från vänster: Stefan Pålsson (Kawasaki Sverige), Viking Lindström och Alexander Yngve (Absolut MX).

Viking har imponerat stort under denna säsong med sina starter, snabbhet och ”fighting spirit”. Trots lite oflyt och missöden under säsongen så ger han aldrig upp och han har definitivt visat att han tillhör den absoluta SM-toppen i MX2-klassen. Målsättningen för framtiden är att fortsätta utvecklas och kunna träna och tävla både nationellt och internationellt. Fullt fokus ligger såklart på SM men det finns planer på att köra flertalet EM-tävlingar i EMX250 under 2020.

– Jag är taggad till tusen inför nästa år och tror verkligen att mina förutsättningar och möjligheter till större framgångar förbättrats i och med detta märkesbyte, säger Viking Lindström. Min målsättning är att ta poäng i alla heat och få kliva upp på pallen i totalen.

– Jag har haft ögonen på Viking under många år och noga följt hans framfart på motocrossbanorna i landet, säger Stefan Pålsson på Kawasaki Sverige. Min övertygelse är att Viking kommer fortsätta att utvecklas och nå än bättre resultat kommande säsong med nya 2020 Kawasaki KX250. Viking är lugn och stabil som person men samtidigt en extrem tävlingsmänniska som jobbar oerhört noggrant och målmedvetet. Det kommer bli mycket intressant och inspererande att få se och följa Viking.