Racing

Flying Fellows följde upp ERCup-segern med RM-guld

ERCup-teamet Flying Fellows är heta just nu. Först serieseger i ERCup för ett par veckor sedan, och nu i helgen RM-guld i Endurance klass B.

Foto: Flying Fellows

Men guldet bärgades inte utan dramatik. Först försvann jagande Björnligan med havererad motor. När det var 20 minuter kvar av racet så gick Flyings Fellows i depå med rykande motor. En av brandbilarna har också uppmärksammat röken och följde efter in i depån.

– Vi ser att det kommer ånga/rök från vevhusventilationen men annars inga läckage, så vi skickar ut Hegge (Thomas Hegge) igen för att försöka ta bilen i mål, berättar teamchef Olle Odsell. Han får instruktioner att köra max 5000 r/m.

Med 15 minuter kvar av racet låg danska Hegnet Motorsport bara ett knappt varv efter.

– Hegnets BMW tog in 5-7 sekunder per varv och både vi och det danska teamet stod och hoppade i depån av spänning. Men vi ber Hegge att öka takten och han kör två snabba varv på slutet vilket innebär att vi vann klass B med 8,5 sekunder! Då var det skönt att efter 6 timmar se målflaggan vifta, för så många varv till hade vi inte klarat.

Prispall RM Endurance, klass B.
Foto: Flying Fellows