Racing

Andreas Bäckman fyra i TCR Europe

På Monzabanan i Italien kördes i helgen finalen av TCR Europe. För Andreas Bäckman resulterade finalen i att han landade på fjärde plats totalt i mästerskapet, medan Jessica Bäckman placerar sig på 19:e plats.

– Helgen började bra med snabba varvtider på träningarna och jag låg då i topp tre tidsmässigt. På kvalet fanns tyvärr inte samma fart för Hyundais bilar, så jag kvalade in på en 12:e plats men väl i racen sedan fick jag bra fart igen. Jag lyckades köra upp mig efter ett flertal incidenter och gav allt för att avsluta säsongen på bästa sätt. Det resulterade i en slutlig fjärde plats i mästerskapet, säger Anderas Bäckman.

För systern Jessica var helgens deltävling tuffare.
– För min del började helgen bra med en sjätte placering under första träningen. Vidare hade även jag problem med min bil under kvalet och jag tappade mycket fart samtidigt som jag inte fick ihop det perfekta varvtiden. I de båda racen fick jag starta långt bak och efter att ha haft stora bromsproblem under det första racet, lyckades jag köra upp mig tio placeringar i det andra racet. Det kändes bra, säger Jessica Bäckman.