Rally

Lönnström kör Spaniens VM-rally

Rallytalangen Pontus Lönnström från Nora, som tävlar för Team Ramudden, blev Svensk Juniormästare i rally tillsammans med kartläsaren Stefan Gustafsson från Ludvika i slutet av september. Pontus och Stefan, som nästa år ska köra Junior-VM i rally, börjar nu förberedelserna genom att köra VM-deltävlingen i Spanien nästa helg.

Stefan Gustafsson (tv) & Pontus Lönnström (th) framför den Ford Fiesta R5 som är priset i Junior-VM. Foto: Pontus Lönnström Motorsport

Tävlingen blir den andra för Pontus i VM-sammanhang, efter att ha kört Rally Sweden tidigare i vintras. Han och Stefan kommer köra den Ford Fiesta R2T som man under året kört i Sverige för att skaffa erfarenhet från VM-cirkusen och att köra på asfalt, ett underlag som är nytt för Pontus.

– Det ska bli riktigt roligt att köra min första tävling utomlands, och framförallt att få köra asfalt för första gången. Det kommer bli viktig träning inför nästa säsong, säger Pontus.

Tävlingen i Spanien körs på blandat underlag, där allt inleds med grus under fredagens sträckor för att sedan avslutas med två dagar asfalt. RallyRACC Catalunya utgår från staden Salu utanför Barcelona.