Rally

Bra fart på Lönnström i Spaniens VM-rally

Rallytalangen Pontus Lönnström från Nora, som är en del av Team Ramudden, har under den gånga helgen vart på plats i Salou utanför Barcelona för att köra det Spanska VM-rallyt som en del i uppladdningen inför nästa års satsning på Junior-VM tillsammans med sin kartläsare Stefan Gustavsson, Ludvika. Tävlingen var den första för Pontus utanför Sverige, och första gången han tävlade på asfalt.

Foto: rallypics.nl

– Vi är jättenöjda med vad vi presterat denna helgen, och känner att vi bara blivit bättre och bättre hela tiden. Allt har gått bra och vi har kört städat, säger Pontus.

Trots sin knappa erfarenhet av VM och asfalt har Pontus och Stefan visat imponerande fart på de Spanska vägarna i sin tvåhjulsdrivna Ford Fiesta R2T. Redan under fredagens inledande etapp på grus tog de tre av sex sträcksegrar och ryckte åt sig en ledning i klassen på över en minut. Under lördagen fick de känna på asfalt för första gången och satte konstant topptider och tog även sin första sträckseger på asfalt, ledningen vid dagens slut var nästan fyra minuter.

– Största utmaningen med att köra på asfalt är att fatta hur fort det går att åka i kurvorna och sätta bromspunkterna. Men det känns som vi kom in i det på ett bra sätt, men det finns mycket mer att jobba på, fortsätter Pontus.

Tyvärr fick Pontus och Stefan inte se målflagg i tävlingen, då de tvingades bryta på söndagens första sträcka. Men de tar med sig en bra känsla och lärdomar inför framtiden.

– Även om det är tråkigt att vi fick bryta har vi fått med mycket viktig erfarenhet för framtiden och framförallt haft väldigt roligt, avslutar Pontus.