Racing

PWR Racing fortsätter med Seat

CUPRA och SEAT Sverige har förlängt sitt avtal med PWR Racing och kommer fortsätta tävla i STCC TCR Scandinavia till 2022.

Foto: Joakim Åström

Teamet kommer tävla med CUPRAs nya tävlingsbil CUPRA Leon Competición i årets STCC-säsong.

PWR Racing har sedan starten av samarbetet med CUPRA och SEAT Sverige 2016 tagit fyra mästerskapstitlar, varav två förartitlar med regerande STCC TCR Scandinavia-mästaren Robert Dahlgren.

– Vi på SEAT och CUPRA är ytterst glada över att kunna fortsätta vår resa ihop med PWR Racing. Satsningen sedan 2016 har starkt bidragit till den starka utvecklingen vi ser för SEAT och CUPRA i Sverige, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA och SEAT Sverige. Nu startar vi nästa del av vår resa, mot en ny era med elektrifiering av bilbranschen och även motorsporten, där CUPRA och SEAT Dealer Team kommer att vara ledande.

– Vi har alltid varit mån om att försöka påverka och driva utveckling inom områden vi tycker är viktiga och intressanta. Tävling med elbilar är ett exempel. Därför känns det extra spännande och lovande att förlänga partnerskapet med två varumärken som pushar hårt för framtidens energikällor, säger Daniel Haglöf, vd och medgrundare på PWR Racing.

Teamet kommer avslöja årets föraruppställning inom kort inför premiären av STCC 2020 som körs den 15-16 maj på skånska banan Ring Knutstorp.