Racing

Jimmy Eriksson inleder med topp tio

Jimmy Eriksson inledde ADAC GT Masters-säsongen 2020 med poäng i helgens premiär på Lausitzring-banan utanför Berlin. Eriksson, i par med förarkollegan Daniel Keilwitz (GER), tog målflagg som nia bland 33 startande i det andra av premiärhelgens två race på söndagseftermiddagen.

Foto: Alexander Trienitz

– Alltid skönt att inleda med poäng och topp tio, även om man alltid vill ha mer, säger Jimmy Eriksson. Det har varit en märklig uppbyggnad till den här säsongen, men nu är vi igång och vi har en relativt bra grund att stå på.

Duon, som tävlar för Zakspeed-teamet i en Mercedes-AMG GT3, var på väg mot ett liknande resultat även i lördagens Race 1 – där Eriksson efter ett tyngre kval stod för en mäktig start och klättrade hela 11 platser på första varvet.

Halvvägs genom det timslånga racet, i samband med det obligatoriska depåstoppet, stötte den svensk-tyska konstellationen dock på problem. En fortkörning i depån, plus strul med säkerhetsbältet när Keilwitz skulle spänna fast sig, resulterade i två ofrivilliga extrarundor genom depågatan – och en förstörd dag.

– Det var synd att vi inte fick betalt för insatsen i Race 1, för fartmässigt var vi definitivt starka, säger Jimmy Eriksson. Om vi inte hade trasslat till det i depån hade vi varit topp tio där också, men det är sådant som sker. Både jag och Daniel kommer att lära oss av det.

Överlag är Eriksson både nöjd och missnöjd med premiären på Lausitzring.

– Tendensen har varit lite grann densamma som i fjol, avslutar skåningen. Det har känts riktigt bra i racen, men vi måste hitta lite mer tid i kvalen. Kan vi bara starta bland de fem-tio främsta vet vi att vi har en bra bil som tar hand om däcken riktigt effekt. Det, att förbättra kvalen, blir vårt största fokus framöver.

Eriksson/Keilwitz återfinns efter premiären på 14:e plats i den sammanlagda mästerskapstabellen, som leds av Maro Engel/Luca Stolz.

Jimmy Eriksson och resten av ADAC GT Masters-fältet är tillbaka på banan i deltävling två på anrika Nürburgring den 14-16 augusti.

Foto: Alexander Trienitz