Racing

Skoog tar plats i racinglandslaget

Henric Skoog har införlivats i det svenska landslaget i racing inför helgens tävlingar i ADAC GT Masters på anrika Nürburgring.

Foto: Alexander Trienitz.

Skoog står redo att ta sig an säsongens andra deltävling i ADAC GT Masters, där han delar en BMW M6 GT3 med engelsmannen Nick Yelloly för Schubert Motorsports räkning.

Skoog/Yelloly hade en resultatmässigt tuff helg i säsongsupptakten på Lausitzring för knappt två veckor sedan, men den unge Torshälla-chauffören kunde ändå dra viktiga lärdomar från sin debut i den tyska GT3-serien och har tidigare bland annat startat i pole position i stenhårda Porsche Carrera Cup Deutschland.

Inför helgens sammandrabbningar på Nürburgring låter Svenska Bilsportförbundet (SBF) nu meddela att man lyfter in Skoog i 2020 års landslagstrupp.

– Det känns bra att vara med i landslaget igen, säger Henric Skoog. Det finns mycket att hämta där. De gemensamma körlägren med förare i världsklass från olika sportgrenar ger alltid mycket nya tankar och funderingar. Fyslägren på Bosön är också väldigt bra för att hålla sig i form och se var man står.

Förbundskapten Pier Steffansson fyller i:

– Det är riktigt kul att jobba med Henke. Han är framåt och vill se utveckling, och det är landslagets ambition.

Skoog/Yelloly drar igång helgens ADAC GT Masters-evenemang på Nürburgring med två träningspass på fredag. Det första av helgens två race körs på lördag, och det andra på söndag. Båda heaten föregås av ett tidskval några timmar tidigare.

– Premiären gav oss inte det resultat vi hade hoppats på, men jag tror att Nürburgring passar både mig och bilen bättre, avrundar Henric Skoog. Vi vill slåss om poäng i helgen.

Drygt 30 bilar kommer till start i ADAC GT Masters, och de 15 främsta i varje race tilldelas poäng. Vid varje deltävling körs två lopp, vardera om 60 minuter med obligatoriskt förarbyte i halvtid.

ADAC GT-Masters, Lausitzring, 31. July – 02. August 2020, #10 Schubert Motorsport BMW M6 GT3: Henric Skoog, Nick Yelloly.