Racing

Jimmy Eriksson höjer siktet på Nürburgring

Jimmy Eriksson inledde ADAC GT Masters med poäng i premiären på Lausitzring för två veckor sedan. I helgen är den tyska GT3-serien tillbaka i händelsernas centrum med deltävling två på klassiska Nürburgring – och Eriksson har siktet högt ställt i de lynniga Eifelbergen.

Foto: Alexander Trienitz.

– Nürburgring är en bana som borde passa vår bil bra, säger Jimmy Eriksson. Vi siktar högt den här helgen. Det vore fantastiskt att kunna slåss om säsongens första pallplats.

Eriksson, i par med den lika rutinerade som meriterade teamkollegan Daniel Keilwitz, rattade Zakspeed-teamets Mercedes-AMG GT3 till ett adekvat resultat i säsongsupptakten utanför Berlin för lite knappt 14 dagar sedan.

En bestraffning i det första av helgens två race satte förvisso stopp för ett ännu bättre sammantaget facit, men en niondeplats i Race 2 var tillräckligt för att ge Eriksson/Keilwitz skäl till optimism inför fortsättningen.

– Vi vet att vi inte optimerade premiären, och vi vet att vi har mer inom oss, fortsätter Jimmy Eriksson. Vi såg att farten fanns där för ett bättre resultat, framför allt i racetrim. Däremot behöver vi hitta lite prestanda i kvalen, och det blir vårt stora fokus den här helgen. Nürburgring är en bana som normalt är väl anpassad till egenskaperna i Mercedes-bilen, och jag tror och hoppas att vi kan vara med riktigt långt fram i resultatlistan där.

Helgens tävlingar inleds med fri träning på fredag. Därefter väntar det första av helgens två kval och race på lördagen, följt av ett identiskt upplägg på söndag.