Racing

Skoog får ny teamkamrat i helnordisk line-up

Henric Skoog kommer att bilda par med finländaren Jesse Krohn i en ny, helnordisk föraruppställning hos Schubert Motorsport vid helgens ADAC GT Masters-tävlingar på Sachsenring.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Krohn ersätter britten Nick Yelloly, som Skoog vanligtvis kamperar tillsammans med i teamets BMW M6 GT3 med startnummer #10. Yelloly är den här helgen på uppdrag för BMW:s räkning i USA.

30-årige Krohn är, liksom Yelloly, fabriksförare för BMW och en av tillverkarens mest erfarna och anlitade GT-specialister. Redan 2016 genomförde finländaren full säsong i ADAC GT Masters, just för Schubert Motorsport i en BMW M6 GT3.

– Jag ser fram emot att jobba med Jesse på Sachsenring den här helgen, säger 24-årige Henric Skoog. Vi har bara träffats som hastigast under ett test i Österrike, men jag fick ett väldigt bra intryck och han är onekligen både snabb och erfaren. Det ska bli intressant att se hur han jobbar och jag är säker på att jag kan lära mig en hel del av honom.

Skoog körde in sina första poäng i ADAC GT Masters – där han debuterar den här säsongen – vid den senaste deltävlingen på Hockenheim och hoppas på ett liknande resultat i helgen.

– Vi hade en positiv helg senast, avslutar Henric Skoog. Sachsenring är en helt annan typ av bana än Hockenheim, men målet måste vara att slåss om topp 15 även denna gång. Jag tror att vi får det tufft i den första sektorn, som är väldigt knixig och långsam, medan sektor två och tre borde passa oss bättre med fler snabba partier. Vi är redo!

Helgens tävlingar utgör mittpunkten på årets ADAC GT Masters-säsong. Som vanligt ska två timslånga race köras, på lördag respektive söndag, med livestreaming tillgänglig under såväl kval som race.