Racing

Persson snabbast i timeattack med Renault Mégane

Helgen den 22-23/8 gästade Timeattacknu-serien Gelleråsen Arena utanför Karlskoga för rond 4 och 5 i årets race-kalender.

I serien tävlar förarna om snabbast varvtid i de olika tävlingsklasserna. Klasserna regleras efter bland annat effekt och modifieringar på bilarna och serien rymmer allt från standardbilar till extrema banbilar. Då förarna tävlar mot klockan och inte placeringar minskar riskerna för sammandrabbningar och det breda spannet av klasser möjliggör att tävla på ett säkert och strukturerat sätt för förare på alla nivåer.

En av de populäraste klasserna är ”Club”-klassen där förarna tävlar med standard-gatbilar med endast minimala anpassningar för bankörning. Club-klassen blir därmed en naturlig inkörsport för nyfikna som vill prova på bankörning på tid respektive erfarna förare som vill hålla nere omkostnaderna.

Renault Sports modeller har historiskt sett varit mycket populära i sammanhanget då de erbjuder prestanda på banan, men även fungerar bra som vardagsbil till ett attraktivt pris. Mest känd i sammanhanget är halvkombin Mégane R.S. och även denna helg visade Renault Sport-modellen hur Renaults långa motorsportarv framgångsrikt förpackas i gatbilarna.

I rond 4 gick första platsen till Marcus Persson #6022 i sin röda Mégane R.S. III (1:15:783) och andra platsen gick till Conny Rydell #6046 (1:15:866) som hämtat ut sin nya Mégane R.S. IV Trophy-R bara några dagar innan tävlingen. Conny som historiskt sett kört Porsche och bakhjulsdrivet i Time Attack berömde bilen för sin fina prestanda och lättkördhet. P11 gick till ytterligare en Mégane R.S., Gustav Vestlund i sin Mégane R.S. Trophy IV. Även i Rond 5 blev det Mégane i toppen när Marcus Persson än en gång slog till med snabbaste tid med 1:16:134. Rydell som var revanschsugen fick stå över efter en incident mellan ronderna. Vestlund avancerade i R5 till P8.