Rallycross

Frustrerande premiär för Nils

Det var en frustrerad Nils Andersson som lämnade Danmark efter de två första deltävlingarna i RX Nordic Lites.

– Känns som jag inte har kommit i närheten av det jag skulle ha kunnat åstadkomma.

Trots det ligger Andersson sexa efter premiärhelgen.

Nils Andersson. Foto: Qba Nitka.

Fjolårets tolva i Lites-klassen kom till Nysum med förhoppningar om att få kliva upp på prispallen. Det slutade med två semifinalplatser för Kristoffersson Motorsport-föraren.

– Tempot fanns där, men vi hade verkligen inte marginalerna med oss, sammanfattar Nils, som slutade femma i lördagens semifinal och därmed missade finalen, men räknade in totalt 16 poäng på kontot.

Andersson hade under helgen bra tempo på träningen och fick även till några starter riktigt bra, men i de avgörande momenten strulade det. En del problem med servostyrningen gjorde inte saken bättre.

Nils Andersson. Foto: Qba Nitka.

– Tur jag har kört en del gokart på sistone så jag kunde hantera det. Men det felet har vi hittat nu.

Söndagens tävling slutade med en fjärdeplats i semifinalen och totalt 15 poäng. Det innebär att Andersson ligger sexa totalt i Lites-klassen inför nästa omgång i Höljes.

– Det var väl till min fördel att det kastade om en hel del i resultatlistan mellan lördag och söndag, så jag tappade inte så mycket på täten ändå.

Stallchefen i Kristoffersson Motorsport summerade också Anderssons insats med blandade känslor.

– Nils hade stolpe ut. Absolut fanns det ljusglimtar, men han fick dåligt betalt för den körningen han levererade, säger Tommy Kristoffersson.

Tommys andra adept i Lites-klassen, nybörjaren Gustav Bergström, slutade trettonde i söndagstävlingen, precis utanför en plats i semifinalen.

– Han har hanterat det fantastiskt bra, tog starten i ett av heaten och slutade där tvåa. Det är klart att det går lite upp och ner, men absolut godkänt av Gurra.

Gustav Bergström. Foto: Qba Nitka.