Racing

Lestrup Racings kamp mot klockan – jagar ersättare till STCC-mästaren

Regerande STCC TCR Scandinavia-mästarna Lestrup Racing Team står utan förare i en av sina fyra Volkswagen Golf GTI TCR med mindre än två veckor kvar till premiären efter att Rob Huff handplockats av CUPRA till VM.

Foto: STCC

– Vi jobbar på en lösning och har i stort sett alla korten på bordet, säger Fredrik Lestrup, delägare av Lestrup Racing Team.

– Vi tittar på allt från att låta vår fjärdebil stå resten av säsongen till att hitta en ersättare som kan vara med och slåss om titeln.

Huff gjorde en succéartad debut förra året och säkrade såväl sin som Lestrup Racing Teams första STCC-titlar någonsin, med både förartitel och teamtitel bärgade till Stockholms-teamet.

Och STCC-framgången har tveklöst skapat vågor i motorsportvärlden då CUPRA-teamet Zengo Motorsport skrev kontrakt med Huff till FIA World Touring Car Cup där han kommer att köra jämsides fabriksförarna Jordi Gene och Mikel Azcona.

Dessvärre innebär satsningen att Huff inte kan köra hela STCC-säsongen och partnerna valde att tillsammans avsluta samarbetet.

Men hur ska Lestrup Racing Team hitta en värdig ersättare på mindre än två veckor? Och vem kan axla uppdraget att leverera från start i ett av STCC-fältets mest konkurrenskraftiga styrningar?

– Vi har på mindre än ett dygn fått ett stort antal förfrågningar från intresserade förare, såväl svenska som internationella, säger Fredrik Lestrup.

– Men det är oerhört mycket som ska klaffa och situationen blir inte enklare med tanke på tidsaspekten, att försöka hitta en ledig förare som inte har några krockar i sitt schema.

Spekulationerna i social media inkluderar allt från Johan Kristoffersson till Rickard Rydell och Jan ”Flash” Nilsson.

– Vi kommer inte gå in på detaljer om vilka vi för samtal med och inte. Men helt klart är att förare som har erfarenhet av TCR-reglementet och STCC har en stor fördel, säger Fredrik Lestrup.

– Vi siktar på att genomföra ett test innan premiären för att utvärdera potentiella förare och vi kommer att avslöja mer information när förutsättningarna finns för det.