Racing

PWR Racing siktar på expansion till tre bilar i STCC

Regerande mästarna CUPRA Dealer Team – PWR Racing kommer att försvara sina titlar i STCC TCR Scandinavia 2022 och utvärderar möjligheten att expandera till tre CUPRA León Competición-tävlingsbilar.

Foto: James Holm/PWR Racing

– Vi är mycket glada över att kunna bekräfta att vi är tillbaka i STCC 2022 för att försvara våra titlar efter vår bästa säsong någonsin, säger Daniel Haglöf, vd för PWR Racing.

PWR Racing säkrade såväl förartiteln som teamtiteln i årets mästerskap men har ännu inte avslöjat vilka förare som kommer att stå på startlinjen för dem i STCC 2022.

– Vi utvärderar just nu möjligheterna att driva tre bilar nästa år, men mer information om det kommer senare och samma sak vad gäller vilka förare vi kommer att arbeta med, säger Daniel Haglöf.

Teamet fortsätter sitt samarbete med CUPRA Sverige som använder STCC-programmet som del i sitt framgångsrika arbete med att ta nya andelar av personbilsförsäljningen i Sverige.

– Vi på CUPRA Sverige är oerhört imponerade över PWR Racings rekordsäsong i STCC 2021 och vi fortsätter vårt framgångsrika samarbete med dem till STCC-säsongen 2022, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

– Vårt partnerskap med teamet är en viktig del i CUPRAs tillväxt på den svenska marknaden och vi ser fram emot ännu en spännande säsong tillsammans.