Folkrace

En app för anbud på folkracebilar

Svensk Bilsport tar nu nästa steg in i framtiden och utvecklar app för anbudsförfarandet inom Folkrace. Det beslutet togs på styrelsens möte under den gångna helgen i samband med återstartsträffen Bilsportkonferensen 2021.

Svensk Bilsport har under en tid haft förfrågan ute till ett antal intressenter av teknikbolag för att utveckla och bygga en applikation för genomförande av helan anbudsförfarandet och köpen av bilar inom sportgrenen Folkrace. I fredags togs beslut av styrelsen att låta HiQ genomföra arbetet.

– Superkul att Svensk Bilsport väljer att utöka samarbetet med HiQ. Vi är otroligt starka inom apputveckling och vi ser en ökad efterfrågan på vår expertis inom området. Det är inte bara något som växer hos oss utan blir alltmer viktigt i den digitala värld vi lever i. Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Svensk Bilsport och det här uppdraget ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Malm, tf CEO på HiQ.

En digital lösning för att förenkla för föreningarna har efterfrågats länge bland arrangörerna och även förarna, framför allt när kontanter blir allt mer ovanligt i samhället. Fortsatt kommer analoga anbud att kunna användas där föreningar inte har uppkoppling för en digital lösning ännu. Arbetet skall vara klart till starten av säsongen 2023 då även regelverket för Folkrace kommer anpassas för ett digitalt anbudsförfarande.

– Det här är ytterligare ett steg i vår digitala utveckling som startades med licensappen som HiQ byggde och det känns tryggt att vi nu tillsammans fortsätter utveckla vårt eget kapital av digitala lösningar, säger Anna Nordkvist, Generalsekreterare för Svensk Bilsport.

Anbudsförfarandet är den första delen i applikationen som nu ska byggas.

– Där är vi nu, men med en egen app får vi se i framtiden vilka fler digitala funktioner som kan tillföras för att förenkla för utövarna, just här i Folkrace, men det kan säkert finnas synergieffekter som andra sportgrenar kan ha nytta av, avslutar Anna Nordkvist.