Rally

Svenska teamet hjälper Greensmith inför Rally Sweden

Svenska rallyteamet GN Motorsport hjälper Brittiske fabriksföraren Gus Greensmith i hans förberedelser inför VM-tävlingen Rally Sweden nästa helg.

M-Sport Ford-föraren har tillsammans med det SM-vinnande teamet från Åhuskärr i Skåne kört ett test i en Ford Fiesta Rally2 på snö och is, där Greensmith tillsammans med sin svenske co-driver Jonas Andersson från Värmland fått nyttiga kilometer bakom ratten i vinterklimat i Anttila utanför Torsby.

Foto: Lollo

Samarbetet med GN Motorsport och Greensmith fortsätter under kommande helg där man ansvarar för driften av Gus bil i den norska mästerskapstävlingen Numedalsrallyt, som blir ett verkligt fullfartsprov inför VM-tävlingen som startar den 24 februari med Shakedown i Umeå. Numedalsrallyt är den tredje deltävlingen i det norska mästerskapet, och avgörs med sju sträckor på 10 mil. I Numedalsrallyt kör Greensmith och Andersson i GN Motorsports Ford Fiesta Rally2, och ställs mot den norska eliten där bland annat WRC2-föraren Ole Christian Veiby också förbereder sig för Rally Sweden.

I Rally Sweden kommer Greensmith och Andersson till start i den Ford Puma Rally1 hybrid för M-Sport Ford World Rally Team, som de körde till en stark femteplats i Monte Carlo för en knapp månad sen.

GN Motorsport ansvarar också för driften av den dubbla juniorvärldsmästaren PG Anderssons Ford Fiesta Rally2, när Andersson gör sin VM-comeback i Rally Sweden.

– Alla i GNM Sweden ser framåt möjligheten att komma till start med Gus Greensmith i Numedalsrallyt, och även uppgiften att göra starten ihop med PG Andersson i Rally Sweden, säger Staffan Andersson, GN Motorsport.

Foto: Lollo