Racing

Däckslitage satte käppar i hjulen för Rosenqvist

Felix Rosenqvist fanns med i tätklungan under inledningen av söndagskvällens NTT INDYCAR SERIES-race i Long Beach, Kalifornien, men föll bort ur toppdiskussionen efter en tuff öppningsstint på slitna däck.

Rosenqvist backade upp sin pole position på Texas Motor Speedway senast med ännu ett starkt kval i säsongens tredje deltävling, och körde till sig en fin fjärdeplats på gridden på den klassiska stadsbanan utanför Los Angeles.

Foto: Arrow McLaren SP.

Rosenqvist fick också en bra start, och fortsatte att – som bäst placerade Arrow McLaren SP-förare – husera på fjärdeplatsen under de inledande varven.

Dessvärre tog loppet en dyster vändning när Värnamo-sonens däck slets alltför hårt alltför tidigt, och Rosenqvist tappade värdefull mark och placeringar under de kritiska varven inför sitt första depåstopp.

– Jag hade en riktigt jobbig första stint, och det kostade oss hela det här loppet, säger Felix Rosenqvist. Vi hade alldeles för högt däckslitage och greppet försvann totalt. Dessutom passade (Alexander) Rossi på att köra på mig när han skulle förbi, vilket gjorde att jag tappade tre platser till.

– Det var otroligt svårkört. Det var samma sak i Texas senast, så vi måste verkligen jobba på det framöver och se till att hitta en lösning. Vi har inte råd att kasta bort sådana här chanser när vi ligger så bra till för topp fem.

Det blev till slut en 11:e plats i mål för Rosenqvist, som därmed i alla fall fick med sig sitt bästa resultat hittills under säsongen.

– Det finns återigen många bra saker vi kan ta med oss från den här helgen, särskilt kvalet där jag fortsätter att ha en väldigt bra känsla, avslutar Felix Rosenqvist. Vi har farten, vi har motivationen, men vi vill verkligen börja få betalt för det snart. Vi kommer fortsätta att göra allt vi kan i uppladdningen in mot nästa race på Barber. Träffar vi bara rätt med däcken kommer vi bli starka!

Foto: Arrow McLaren SP.