Racing

Rosenqvist redo för IndyCar-feber i Indianapolis

Maj månad och IndyCar betyder framför allt en sak: Indy 500. Det mytomspunna ovalloppet, ett av idrottsvärldens största evenemang alla kategorier med sina 400 000 besökare, är nu bara några veckor bort. Innan dess väntar dock en första sammandrabbning på Indianapolis Motor Speedway redan nu till helgen, när INDYCAR Grand Prix avgörs på banans mindre extrema road course-layout.

Foto: IndyCar

Felix Rosenqvist står inför några av karriärens mest omskakande veckor. ”The Month of May” lämnar ingen IndyCar-förare oberörd; ett faktum som bara blir än starkare om man som nykomling närmar sig sitt första Indy 500.

Innan den berömda ovalklassikern, som körs den 26 maj, rullar månadens Indy-hysteri emellertid igång med en annan utmanande prövning på Indianapolis Motor Speedway. Säsongens femte IndyCar-deltävling står för dörren den kommande helgen på anläggningens 3.9 km långa road course-version, och Rosenqvist kommer till start stärkt av ett positivt test (arrangerat av motortillverkaren Honda) på banan i förra veckan där Chip Ganassi Racing-svensken var tredje snabbast.

-Vi hade ett bra test i förra veckan, säger Felix Rosenqvist. Vi hittade ett par intressanta saker, framför allt beträffande däcken och hur vi hanterar dem över en längre distans. Det är ett område vi behöver jobba lite på, och vi verkar ha tagit ett steg i rätt riktning. Det finns åtminstone två riktigt bra omkörningszoner på banan och jag tror att vi kommer få se ett underhållande race. Vi vet att vi har stor potential – nu måste vi bara pussla ihop en hel helg med både kval och race. Om vi lyckas med det kommer vi ha goda chanser.

Tidsschemat för helgens tävlingar skiljer sig en del från det som varit gällande vid tidigare race den här säsongen. Denna gång sträcker sig evenemanget över endast två dagar, med träning och kval på fredag följt av det 85 varv långa loppet på lördag kväll svensk tid.