Racing

Felix Rosenqvist oskadd efter våldsam krasch

Felix Rosenqvist har klarat sig ifrån allvarligare skador efter en våldsam krasch i över 300 km/h på det första varvet av dagens IndyCar-race på Pocono Raceway i USA. 

Foto: IndyCar.

Rosenqvist drogs in i en olycka som initierades av kontakt mellan tre framförvarande förare – Alexander Rossi, Takuma Sato och Ryan Hunter-Reay – redan direkt efter start på den tekniska höghastighetsovalen utanför Long Pond, Pennsylvania. Rosenqvists Chip Ganassi Racing-bil slungades med stor kraft in i muren och upp i det omgärdande säkerhetsstängslet, där den åsamkades stora skador. Loppet rödflaggades (stoppades) omedelbart.

Rosenqvist satt kvar i vraket en stund, innan han till slut klev ur sittbrunnen med hjälp av räddningspersonalen. Han fördes till ett lokalt sjukhus för kontroll.

De medicinska undersökningarna visade inga tecken på allvarligare skador och Rosenqvist kunde efter cirka två timmar lämna sjukhuset.

Såväl Rossi, Sato och Hunter-Reay som James Hinchcliffe – som också drogs in i smällen – klarade sig helt utan skador.

– Först och främst är jag glad att ha klarat av de medicinska testerna och att jag på det stora hela mår bra, säger Felix Rosenqvist. Jag har lite ont i ryggen och en del huvudvärk men känner mig i övrigt OK. Jag vill rikta ett stort tack till INDYCAR-organisationen och all räddningspersonal på banan. De gjorde ett fantastiskt jobb. Lyckligtvis är alla de andra förarna också OK, vilket är det viktigaste. Det känns tråkigt och onödigt att det skulle behöva gå så här redan på det första varvet i ett så här långt lopp. Jag tror att vi hade en bra bil idag och det är kul att se Scott (Dixon, teamkamrat) där uppe. Jag ser fram emot att vara tillbaka i bilen igen på Gateway om några dagar.

Tävlingen i Pocono avbröts till slut i förtid på det 128:e av 200 varv på grund av dålig väderlek. Will Power vann före Rosenqvists teamkamrat Scott Dixon.

Nästa tävling körs den 24 augusti på Gateway-ovalen i Illinois.