Racing

Hallman fortsatt snabb i NXT Gen Cup

Enzo Hallman fortsatte att visa prov på bra fart i elektriska NXT Gen Cup när det innovativa racingmästerskapet slog läger i tyska Oschersleben i helgen, även om slutresultatet inte blev vad Jönköpingsföraren hade hoppats på.

Hallman, som i sin bilracingdebut levererade en pallplats redan i premiären i Falkenberg tidigare i månaden, lyckades även denna gång anpassa sig snabbt till en för honom helt ny bana – dessutom i växlande väderlek.

Trots tekniska problem på den fria träningen kunde Hallman kvala in som fyra till helgens inledande race, där han sedan också gjorde en bra start. Redan ut på det andra varvet blev det dock ridå ner, när Hallman tvingades parkera i depån med brusten bärarm efter kontakt med en annan förare.

Dessvärre fick incidenten också konsekvenser för Race 2, där startordningen baseras på resultatet i det första heatet. Eftersom Hallman klassificerades på 17:e och sista plats i Race 1 fick han alltså inställa sig längst bak på gridden i det avslutande loppet – där han efter en stark körning dock avancerade hela vägen upp till åttonde plats.

– Det blev ett väldigt kort första race, och tyvärr påverkade det hela den här helgen, säger Enzo Hallman. Resultatmässigt blev det inte vad jag hade hoppats, men jag är ändå nöjd med insatsen i sig. Farten har varit väldigt bra, vilket jag tycker att jag bevisade i Race 2 genom att ta nio placeringar. Jag har blivit ännu mer trygg i bilen och har lärt mig mycket här i Oschersleben, så på det stora hela tycker jag att det har varit en positiv helg.