Racing

Sturesson och Hallman uttagna till Brink Junior Academy 2024

Med över 40 sökande har Albin Sturesson (16) och Enzo Hallman (16) blivit uttagna till Brink Junior Academy 2024. Initiativet är skapat av Brink motorsport och är ämnat för att hjälpa ungdomar i olika åldrar att nå sina mål inom racing.

– Vi är riktigt glada över att välkomna Albin och Enzo till vårt program, två juniorer som vi ser har en väldigt spännande framtid framför sig, säger Tobias Brink, initiativtagare Brink Junior Academy. Efter att vi startade programmet ifjol har vi följt gokart-världen och juniorracing på närmre håll där vi bland annat haft ögonen på båda Enzo och Albin. Jag har också varit en ung racerförare en gång i tiden och jag vet hur svårt det är att navigera sig fram i den här sporten. Om vi kan hjälpa dessa två talanger lite på vägen, både på och utanför banan, blir ingen gladare än vi.

I programmet hjälper Brink Motorsport med allt från förarcoaching, mental träning, mentorskap i sponsorarbete och ingenjörsstöd. Det ultimata målet med satsningen är att hjälpa fler ungdomar framåt i sina karriärer oavsett om de kör för Brink Motorsport eller har planer på andra karriärvägar än de serier vi är engagerade i.

– Det känns kul och hedrande att Brink Motorsport tror på mig och vill hjälpa mig framåt i karriären, säger Enzo Hallman. De har lång erfarenhet av racing på högsta nivå i Sverige och vet vilka misstag man ska se upp med och vilka möjligheter som finns. Det kommer bli ytterligare ett bra stöd att ha i min satsning framöver.

– Väldigt kul att bli uttagen till programmet, säger Albin Sturesson. Det är väldigt bra timing då jag i år tar klivet från gokart till Formula Nordic vilket är något helt nytt för mig. Det finns mängder att lära sig, jag ser fram emot det.

Programmet är utsatt till ett program som varar i tre år där Enzo och Albin ansluter fjolårets årskull i form av Oscar Pedersen, Siri Hökfelt, Caspian Hagman och Vendela Kördel. Alla sex kommer vara en del av 2024 års program och därefter ämnar vi att ta in två nya kandidater varje år.