Racing

Hallman trea på NXT Gen Cups försäsongstest

Enzo Hallman noterades för tredje snabbaste tid när årets NXT Gen Cup-fält strålade samman för första gången i mästerskapets officiella försäsongstest på Misano-banan i Italien.

Testet ägde rum under två dagar, tisdag och onsdag, med sammanlagt åtta körpass i omväxlande torrt och regn. Några av passen kördes dessutom under strålkastarbelysning efter mörkrets inbrott.

16-årige Hallman satte testets tredje bästa tid, 2m00.671s, vilket placerade honom strax bakom landsmannen Jonathan Engström och holländaren Calvin de Groot runt Misanos världsberömda MotoGP-slinga. Topp fem avrundades av ytterligare två holländska förare, Max van den Doel och Lukas Stiefelhagen.

– Det känns bra, som om finalen (i fjol) var igår, säger Enzo Hallman. Det gick snabbt att komma in i körningen igen, i alla fall på torrt. I blött har jag lite att jobba på just nu – jag har aldrig kört bilen i riktigt ihållande regn förut. Det har varit ett bra tillfälle att utveckla den delen och mot slutet tycker jag att jag fick hyfsat grepp om det. Jag har lärt mig mycket under de här två dagarna och jag ser verkligen fram emot premiären här om två veckor!

Foto: NXT Gen Cup.