Rally

Oliver Solberg vill nå toppen ensam

Seger i tävlingen och utökad ledning i rally-VM är Oliver Solbergs mål i kommande helgens Safari Rally Kenya.

Skoda-fabriksföraren och kartläsaren Elliott Edmondson anländer till Naivasha i Kenya i delad ledning i mästerskapets näst största klass (WRC2).

Fransmannen Yohan Rossel vann säsongens första VM-tävling i Monte-Carlo och delar förstaplatsen med Solberg.

Grundliga förberedelser och intensiva ansträngningar på varenda specialsträcka krävs för att säkra de eftertraktade 25 VM-poängen som en seger ger.

– Safari Rallyt är en unikt tävling på VM-kalendern. Det gör en enorm skillnad att ersätta snö i Sverige med extrem värme i Afrika. Varje sträcka kan upplevas som helt olika tävlingar, säger Oliver Solberg.

Solberg vann förra VM-tävlingen. På sin hemmatävlingen i Sverige skapade han också rallyhistoria genom att bli den första WRC2-föraren att avsluta en tävlingsdag (första dagen) bland de tre bästa totalt i tävlingen.

VM-tävlingen i Afrika är säsongens tredje av 13. Den körs över 19 specialsträckor och 368 kilometer fördelade på tre dagar. 22-åringen har startat Safari Rally Kenya tre gånger. Två av dem slutade han bland de tio bästa totalt i respektive klass.

Foto: Oliver Solberg Rally