Racing

Rosenqvist topp åtta i Indycar-premiären

Felix Rosenqvist och Meyer Shank Racing visade att de blir att räkna med under 2024 års NTT INDYCAR SERIES-säsong när den nya konstellationen direkt slog till med ett nytt banrekord på gatorna i St. Petersburg, Florida, och kamperade framme i täten i en mycket lovande säsongspremiär.

Foto: MSR / Stillhouse & Penske Entertainment.

Rosenqvist, som anslöt till MSR-stallet under vintern, fann sig snabbt tillrätta i sin nya miljö och drog omedelbart ögonen till sig genom att toppa fredagens inledande träning med en halv sekund.

Den formen höll i sig även på lördagen, då Rosenqvist ökade tempot ytterligare mellan murarna på den trånga stadsbanan. Efter att enkelt ha tagit sig vidare från den första delen av kvalet vred Rosenqvist ur ett varv på 59.270s i det efterföljande Top 12-segmentet – ett nytt banrekord.

Smålänningen missade förvisso pole position med ynka sex tusendelar av en sekund i det slutgiltiga Fast 6-avgörandet, men en plats i första startled var likväl ett mycket lovande besked i premiären.

– Teamet har gjort ett kanonjobb, säger Felix Rosenqvist. Bilen har varit en fröjd att köra hela helgen och det avspeglades i farten vi hade direkt från första passet. Ett väldigt skönt kvitto att få inför resten av säsongen.

I söndagens race fortsatte Rosenqvist att figurera i toppen, väl förankrad i palldiskussionen långt in i det 100 varv långa loppet där han till slut tog målflagg som sjua i en stark – men inte perfekt – debut för nya teamet.

– Jag känner mig nöjd med P7 idag – det är en stabil inledning på säsongen, fortsätter Felix Rosenqvist. Vi sade redan inför helgen att topp tio hade varit en bra start, och det klarade vi med lite marginal trots att vi inte gjorde ett perfekt race. Vi hade inte riktigt optimal strategi och vi förlorade några sekunder i sista depåstoppet, och dessutom hade jag problem med motorn nästan direkt från start.

– Det fanns lite mer i oss idag, och vi har lärt oss mycket här i helgen. Allt som allt, en väldigt positiv premiär.

På plats för att stötta Rosenqvist och Meyer Shank Racing under premiärhelgen i Florida fanns rockikonen Jon Bon Jovi, vars bands egen radiokanal Bon Jovi Radio prydde sidan av Rosenqvists INDYCAR-bil.

– Det var kul att ha Bon Jovi med oss i helgen och att få hänga lite med en riktig musikikon, avslutar Felix Rosenqvist. Det här är ett perfekt exempel på hur olika världar kan mötas och skapa nytta och nöje för alla. Det har varit en kanonhelg på alla plan – jag känner mig väldigt optimistisk inför resten av säsongen.

Foto: MSR / Stillhouse & Penske Entertainment.