Racing

Rosenqvist bröt på Indianapolis med växellådsproblem

Felix Rosenqvist var på väg mot en topp tio-placering när han tvingades bryta helgens NTT INDYCAR SERIES-race på Indianapolis Motor Speedway med växellådsproblem.

Foto: INDYCAR.

Rosenqvist, som tagit pole position två gånger tidigare på IMS road course där helgens race kördes, inledde denna gång från nionde plats på gridden när Gallagher Grand Prix flaggades iväg på lördagskvällen svensk tid.

Arrow McLaren-svensken fick en bra start och avancerade initialt på de inledande varven, och såg sedan ut att gå mot ett topp tio-resultat när loppet stabiliserats.

Dessvärre tvingades Rosenqvist dock kasta in handduken i förtid när en krånglande växellåda till slut gav upp helt på det 68:e av loppets 85 varv.

– Ännu en besvikelse för oss, tyvärr, säger Felix Rosenqvist. Jag hade en bra första stint, men sedan gick däcken av lite grann och jag tappade några platser. Vi var i alla fall på väg mot topp tio, men tyvärr fick vi problem med växellådan och var tvungna att parkera i depån.

– Den här sporten kan vara tuff ibland och just nu är det motigt, men jag vet hur det fungerar och att det kan vända lika snabbt. Målet nu är självklart att studsa tillbaka och avsluta den här säsongen på topp i de sista tre racen.