Racing

Tabellomkastningar i Aquila Formula 1000

Den andra deltävlingen i årets Aquila Formula 1000, Nordens främsta instegsserie i formelbilsracing, avgjordes under helgen på Gelleråsen i Karlskoga. Det blev spännande race, som kastade om i tabellen.

Foto: Bengt-Åce Gustafsson, Racefoto.se

I Seniormästerskapet var det Andreas Skatteboe som hade bäst fart runt Gelleråsen. Skatteboe vann det första racet totalt, en efterlängtad seger för Andreas som jagat den i två år. Kevin Suenson, som vann alla race i premiären på Mantorp, tog två pallplatser under helgen.

– Det var en riktigt rolig helg. Jag är extremt nöjd med race ett, där jag tog min första seger sen 2022. Jag har nog aldrig kört så bra som jag körde i race ett. Resten av racen gick sådär, en miss med däcktrycken i race två och sen tekniskt strul i race tre, men jag lyckades ändå bärga hem bra poäng för mästerskapet, säger Andreas Skatteboe, som plockade in två poäng på Suenson i tabellen.

I Juniormästerskapet lyckades Richard Olsson bygga vidare på sin fina fart från premiären. Olsson var snabbast i kvalet, vann race två och slutar helgen som bästa poängplockare i både junior- och rookietabellerna. Richard leder nu båda mästerskapen efter Gelleråsen.

Även Alex Gustafsson hade en riktigt bra helg. Den tidigare crosskartåkaren har hittat rätt i formelbil, och tog två pallplatser och var bästa junior i race ett.

– Vilken helg vi fick. Man kan nästan beskriva den som upp, ner och upp. Målet för helgen var att få med sig en pallplats och vi grejade två, nästan tre. Växellådsproblem i race två stoppade mina chanser för att slå till med tre pallplatser, men efter ett grymt växellådsbyte av mina grymma mekanikers så tog vi revansch i race tre med en andraplats, säger Alex Gustafsson.

– Jag ser verkligen fram mot Falkenberg, en bana som jag kört på innan och gillar väldigt mycket. Tack till allihopa för en trevlig helg på Gelleråsen, fortsätter Gustafsson.

Viktor Karlsson gick in i helgen som mästerskapsledare bland juniorerna, men fick inte med sig så mycket poäng som han hade hoppats på.

Starka insatser på Gelleråsen svarade bland annat Kevin Rydell för, som blev tredje bästa rookie över helgen. Oskar Mellstig gjorde sitt bästa kval i Aquila och Fredrik Lindholm och Leonel Skaar tog stora kliv framåt jämfört med premiären på Mantorp.