Racing

Porsche-mästaren till STCC

Femfaldige Porsche Carrera Cup-mästaren Lukas Sundahl kommer att göra STCC-debut under helgens historiska premiär vid Ullevi i Göteborg och köra en BMW i4 för Exion Racing.

Foto: Oscar Malmlund/STCC

– Det ska bli riktigt kul att göra STCC-debut i Göteborg, speciellt när allt är helt nytt för samtliga i mästerskapet vad gäller bil, däck och tävlingsformat, säger Lukas Sundahl.

27-åringen har gjort en rekordkarriär i Porsche med fem raka titlar från 2018 till 2022 och slutade på andra plats förra året bakom Ola Nilsson, som även han kör STCC-premiären i Göteborg.

– Lukas framgångar i Porsche saknar motstycke och vi kunde inte sätta vår slutgiltiga teamuppställning bättre än så här. Det råder inget tvivel att Lukas kan hantera snabba, bakhjulsdrivna bilar och vi ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med honom, säger Kevin Engman, teamchef för Exion Racing.

Lukas Sundahl kommer att kastas rakt in i STCC-hetluften med minimala förberedelser efter ett par korta testpass med Exion Racings BMW i4 på Ljungbyheds Motorbana.

– Det är helt klart en rolig bil att köra och testet gick fantastiskt bra, även om det var kort, säger Lukas Sundahl.

– Just nu är bara tanken att jag kör Göteborg, men vi får se. Jag tar det lite som det kommer, men självklart vill man inte vara sist och alltid när man ställer upp så vill man vinna. Vi har en spännande premiär framför oss med mycket action på en liten och trång bana.

Därmed är årets STCC-fält och Exion Racings BMW-team komplett där Lukas Sundahl kommer tävla jämsides juniorerna Calle Bergman och Månz Thalin.