Racing

Knutsson till serieledning i Carrera Cup

Efter dubbla pallplatser i premiären bestämde sig göteborgaren Robin Knutsson för att fullfölja årets satsning i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Vilken tur. I den andra deltävlingen, som avgjordes i Karlskoga i helgen, slog han nämligen till med dubbla segrar, klättrade till ledning i mästerskapet och är nu en het titelkandidat inför fortsättningen.

– Jag är jättenöjd! Det här hade jag inte kunnat drömma om i går morse, sa Knutsson som hade Daniel Roos närmast efter sig i båda racen.

Tredjeplatserna delade Lukas Sundahl och Marcus Annervi på.

Två tävlingar i Porsche Carrera Cup Scandinavia – premiären och finalen. Det var vad Robin Knutsson planerade för jämte sin internationella satsning i Porsche Carrera Cup Benelux den här säsongen.

Men så gick det så bra på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Han blev trea och tvåa och parkerade på en andraplats bakom Marcus Annervi i mästerskapstabellen. Då bestämde sig Knutsson för att satsa fullt ut även på mästerskapet här hemma 2024.

Men som någon vinnare såg han inte ut efter de inledande testerna på Gelleråsen Arena i Karlskoga. Ett lyckat kval, som gav startposition tre i söndagens båda race, gav emellertid hopp.

Och när lamporna släcktes visade 22-åringen mästarklass.

– Vi jobbade hårt på att försöka lösa problemen och det lyckades vi uppenbarligen med, säger han.

Bara början

I det första heatet gjorde Knutsson en kanonstart och avancerade till första plats redan i kurva ett. Låt vara att han efter det utmanades, men han höll likväl undan för jagande Roos, Sundahl och Annervi.

I det andra heatet tog det Knutsson bara fem varv att ta sig om Roos och Robert Dahlgren och styra mot en ny triumf.

– Väl i ledningen i det andra heatet såg jag att jag fick en lucka, men det var långa 25 minuter till målflagg.

Knutsson såg stabil ut.

– Jag känner mig mer och mer trygg för varje varv jag kör, säger han och skickar följande passning till konkurrenterna:

– Jag tror att det här bara är början på min utveckling med WestCoast Racing, bästa teamet.