Racing

Skön revansch för Fredricsson och Palm på Nürburgring

De bröt lördagens race. Dagen därpå stod de på pallen i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Nürburgring. Pontus Fredricsson tog sin första seger i mästerskapet och Oscar Palm blev trea efter en härlig duell med Magnus Öhman. Roar Lindland slutade tvåa för andra dagen i rad och närmade sig mästerskapsledande Lukas Sundahl, som dessvärre tvingades bryta redan på det första varvet.

Med en femtonde plats totalt var Pontus Fredricsson bäst av förarna från det skandinaviska Porsche-mästerskapet i det andra kombinerade racet med Porsche Carrera Cup Deutschland på Nürburgrings sprintbana. Han startade långt bak i fältet, men avancerade direkt.
– Jag fick en superstart, fightades på bra på det första varvet och det kändes som om jag tog jättemånga placeringar. Bilen kändes grym att köra, precis som i går, men den här gången hade jag turen på min sida och blev inte inblandad i någon kollision, sa 21-åringen från Skogås och såg faktiskt lite medtagen ut.
– Att ta första segern i Porsche Carrera Cup Scandinavia här på Nürburgring är givetvis speciellt. En skön känsla, jag är jättenöjd.

Nästan lika glad som Pontus var smålänningen Oscar Palm vars start efter gårdagens krasch länge var oklar. Men hans team såg till att han bil var reparerad i god tid för söndagens race. Det var en högmotiverad Palm som från ruta 28 (femma bland de skandinaviska förarna) blickade framåt när starten gick. I mål var han trea efter att han tagit sig om lördagens tredjepristagare, Magnus Öhman, på det sista varvet.
– Skön revansch för gårdagen och bra för min position i mästerskapet. Jag blev påkörd redan på det andra varvet med sned ratt och en smäll på ena bakhjulet som resultat, säger Palm, som ändå lyckades utmana om tredjeplatsen.
– Jag låg bakom Öhman länge. Han körde bra och visste var han skulle placera bilen. Men jag var lite snabbare, låg och avvaktade och på det sista varvet lyckades jag ta mig förbi. Jag tog höjd i den andra kurvan och dök på honom i den tredje.

Flest poäng av alla förare i Porsche Carrera Cup under tävlingshelgen på Nürburgring tog norrmannen Roar Lindland. Dubbla andraplatser gav avancemang till andra plats i tabellen där han nu bara är fem poäng efter ledande Lukas Sundahl.
– Jättebra helg för mig sett till mästerskapet. En stabil insats även om bilen nog var ett hack vassare i går. I dag var det lite jobbigare och jag hade svårt att hänga med i Pontus tempo. Han körde riktigt bra, sa en nöjd Lindland.

Bakom topptrion blev det en fjärdeplats för Magnus Öhman och femma var Anton Marklund, som därmed tangerade sitt personliga placeringsrekord (från Karlskoga 2017) i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Anton insats på Nürburgring (han var sexa i lördags) är verkligen imponerande med tanke på att han kör den äldre generationen av Porsche 911 GT3 Cup, 991 I.
Norrlänningens prestation gjorde dessutom att han tog dubbla segrar i Porsche Approved Cup och tog över ledningen i mästerskapet.

Steffen-Andre Feet svarade för en ny stark insats och blev sexa. Bakom honom körde unge talangen Hugo Andersson in på sjunde plats – och andra plats i Approved Cup.

Thomas Preining vann båda de kombinerade Carrera Cup-racen på Nürburgring. De skandinaviska förarna i det tyska mästerskapet svarade alla för starka prestationer: Henric Skoog, som tidigare tävlat i Porsche Carrera Cup Scandinavia, var femma och sexa, Gustav Malja nådde en 13:e och nionde plats medan norrmannen Marius Nakken tog målflagg som sjua och fyra.