Racing

Adestam klar för debut i Carrera Cup

Regerande NXT Gen Cup-mästaren Elias Adestam kommer att debutera i Porsche Carrera Cup Scandinavia, ett av Sveriges absolut främsta racingmästerskap, vid premiären i Anderstorp nästa månad.

FotoElias Adestam Racing

18-årige Adestam har skrivit på för Mtech Competition, samma team som under 2023 tog skånske Ola Nilsson till titeln i den prestigefyllda serien. Satsningen stöttas av bland andra Bilia / Porsche Center Malmö.

– Äntligen! Vi har jobbat stenhårt under vintern för att få till det här, säger Elias Adestam. Porsche Carrera Cup Scandinavia är ett av de finaste mästerskapen vi har i Sverige. Det kommer definitivt inte att bli lätt. Jag har fortfarande inte haft möjlighet att testa bilen och jag har hört att den kräver en ganska speciell teknik. Jag får helt enkelt göra mitt bästa, och en sak är säker: jag kunde inte vara mer taggad!

Adestam blev historisk under 2023 när han tog hem den allra första upplagan av nya elektriska touring car-serien NXT Gen Cup. Därmed blev Nacka-sonen den förste föraren i världen att vinna ett elektrifierat racingmästerskap för juniorer. Samtidigt kröntes han till svensk juniormästare i racing.

Nästa stora steg i karriären sker nu alltså i Porsche Carrera Cup Scandinavia, som har officiell SM-status.

– Vi ser fram emot att jobba med Elias i hans spännande Carrera Cup-debut, säger Magnus Karlsson, teamchef Mtech Competition. Det är verkligen ingen lätt uppgift för en så ung nykomling att slå sig in bland de etablerade förarna som kört i flera år, men Elias har ett starkt CV och är bevisat snabb. Han har imponerat på oss i alla delar under vintern och vill verkligen det här. Han blir ett välkommet tillskott för hela serien.