Racing

Emil Persson klar mästare i V8 Thunder Cars

En andraplats, det räckte för Emil Persson, Bryntesson Motorsport, att säkra mästerskapssegern i V8 Thunder Cars när säsongens näst sista deltävling kördes på Ahvenisto-banan i Finland – detta trots att en tävlingshelg återstår, finalen på Mantorp Park den 21-22 september. Marginalen ned till tvåan, Alexander Graff, Memphis Racing, är ointagliga 58 poäng.

– Det är sjukt, att bli mästare redan under min debutsäsong i V8 Thunder Cars var inget jag hade på kartan, det är ett tufft startfält med många rutinerade förare, säger Emil.

Inför helgen i Ahvenisto visste Emil att han hade chansen att ta hem mästerskapstiteln av egen kraft men det var inget som påverkade honom nämnvärt.

– Just nu känns det skönt, jag känner mig nästan lättad, säger han. Men även om jag har varit lite nervös har jag inte haft några problem att fokusera. Jag visste att vi hade marginal och även om vi inte hade avgjort här, hade vi haft med oss gott om poäng till finalen.

Efter seger i gårdagens race gällde det bara för Emil att komma före Marcus Palnér och att inte tappa alltför många poäng till Alexander Graff och det var precis vad han lyckades med. Emil tog ledningen i det andra heatet men släppte den sedan till Alexander Graff som hade träffat rätt med farten. Marcus Palnér orkade inte riktigt svara upp till utmaningen och blev trea bakom Emil.

– Det var en fantastiskt bra helg där vi hade bra fart i båda racen, säger Emil. Idag gjorde jag en kanonstart, tog ledningen men tappade lite fart mot mitten av racet när Graff kom ifatt. Jag ville inte göra alltför stort motstånd eftersom jag visste att jag skulle vinna mästerskapet ändå.

Nu återstår finalen på Mantorp Park den 21-22 september. Till dess är det bara att suga på framgångskaramellen och ladda om.

– Det här är stort, det är första året jag åker hel säsong i en riktig tävlingsbil i ett stort mästerskap. Men i finalen blir det samma upplägg som alltid – fullt fokus på att vinna!

En andraplats, det räckte för Emil Persson, Bryntesson Motorsport, att säkra mästerskapssegern i V8 Thunder Cars när säsongens näst sista deltävling kördes på Ahvenisto-banan i Finland – detta trots att en tävlingshelg återstår, finalen på Mantorp Park den 21-22 september. Marginalen ned till tvåan, Alexander Graff, Memphis Racing, är ointagliga 58 poäng.

– Det är sjukt, att bli mästare redan under min debutsäsong i V8 Thunder Cars var inget jag hade på kartan, det är ett tufft startfält med många rutinerade förare, säger Emil.

Inför helgen i Ahvenisto visste Emil att han hade chansen att ta hem mästerskapstiteln av egen kraft men det var inget som påverkade honom nämnvärt.

– Just nu känns det skönt, jag känner mig nästan lättad, säger han. Men även om jag har varit lite nervös har jag inte haft några problem att fokusera. Jag visste att vi hade marginal och även om vi inte hade avgjort här, hade vi haft med oss gott om poäng till finalen.

Efter seger i gårdagens race gällde det bara för Emil att komma före Marcus Palnér och att inte tappa alltför många poäng till Alexander Graff och det var precis vad han lyckades med. Emil tog ledningen i det andra heatet men släppte den sedan till Alexander Graff som hade träffat rätt med farten. Marcus Palnér orkade inte riktigt svara upp till utmaningen och blev trea bakom Emil.

– Det var en fantastiskt bra helg där vi hade bra fart i båda racen, säger Emil. Idag gjorde jag en kanonstart, tog ledningen men tappade lite fart mot mitten av racet när Graff kom ifatt. Jag ville inte göra alltför stort motstånd eftersom jag visste att jag skulle vinna mästerskapet ändå.

Nu återstår finalen på Mantorp Park den 21-22 september. Till dess är det bara att suga på framgångskaramellen och ladda om.

– Det här är stort, det är första året jag åker hel säsong i en riktig tävlingsbil i ett stort mästerskap. Men i finalen blir det samma upplägg som alltid – fullt fokus på att vinna!