Racing

Emil och ”Graffen” delade på segrarna på Anderstorp Raceway

Emil Persson, Bryntesson Motorsport, och Alexander Graff, Memphis Racing, delade på segrarna när V8 Thunder Cars andra deltävling för i år kördes på Anderstorp Raceway. I det första heatet kunde Emil Persson ta hem segern efter att Alexander Graff bromsade på sig i ledning och blev utan poäng. I det andra kom ”Graffen” igen och kunde ta hem segern på ett kontrollerat sätt men Persson blev tvåa och kunde behålla den mästerskapsledning han hade inför helgens tävlingar.

– En seger och en andraplats, det blev bra med poäng och det var skönt, säger Emil. Jag var inte riktigt nöjd med bilen i det andra heatet, Graff kunde göra det där rycket i början som han sen kunde hålla in i mål.

För Alexander Graff började helgen positivt. Han var snabbast i test och kval och tog ledningen direkt i det första, regnblöta, heatet men blev utan poäng efter att han bromsat på sig. I det andra heatet som kördes på torrt underlag blev det revansch.

– Det var skönt att få sätta farten i andra racet och vinna kontrollerat, säger Alexander. Mer gick inte att göra. Emil kör jättebra men det är bara att plocka segrar så att jag äter ifatt avståndet, sedan kommer det någon plump i deras protokoll också.

Tredje bäste poängplockare i helgen blev Team Pampas Christoffer Bergström med två tredjeplatser, hans bästa racehelg någonsin sedan starten av racingkarriären 2015.

– Det är fantastiskt att kunna hänga på så rutinerade förare som jag har framför mig – och att även ha några rutinerade killar efter mig, säger Christoffer.

Christoffers teamkompis Marcus Palnér körde till sig lika många poäng, 30 stycken, genom en andraplats i det första heatet och en tredjeplats i det andra. Han behåller därmed tredjeplatsen i mästerskapet.

– Det gick tungt och trögt den här helgen, tyckte Marcus. Vi hade bra fart i regnet men på det torra fick jag åka på rutin för att hålla de andra bakom mig.

Nästa race i kalendern för V8 Thunder Cars är Västkustloppet i Falkenberg den 7-8 juli. Mästerskapsledaren Emil Persson ser fram emot det.

– Det ska bli kul, det är en rolig bana där det går fort, precis som här. Vi laddar om batterierna, ser vad vi kan förbättra så kanske vi kan ha tusendelarna på vår sida även i kvalet nästa gång.