Rally

Landets största prisbord i VOC Mekonomen Rally

Det var sedvanlig feststämning när vinnarna skulle hyllas och landets största prisbord i en enskild klass skulle fördelas. Såväl SverigeSerien som SommarSerien och VinterSerien i VOC Mekonomen Rally samlades som traditionen bjuder i en gemensam festkväll och prisceremoni. Precis som vanligt var omgivningarna av hög klass, den här gången utgjorde ett samarbete mellan Örebro Konserthus och Restaurang Umami fond för evenemanget. Och för de som ville fortsätta natten efter prisutdelning och kvalitetsmiddag så bjöd också klassen alla som ville på fashionabla nattklubben Ritz.

Att VOC Mekonomen Rallys nationella serier avslutas med ståtlig prisutdelningen på kvällen efter SverigeSeriens final är en mångårig tradition.

– Det är klart att de ska vara en fest med stil när landets största rallyklass ska fira av säsongen, säger klassansvarig Roger Fransson.

Dignande prisbord

I år hade prisbordet som fördelades på kvällen ett värde på drygt 160 000 kronor. En betydande del av detta går till alla klassegrare i alla tre serierna som VOC Mekonomen Rally återigen kunde premiera med halva startavgifter i alla tävlingar i samma klass och serie kommande säsong. Stort tack till alla våra arrangörer som som gör detta fantastiskt fina pris möjligt för oss att dela ut.

Säsongen 2018 var säsong nummer 29 i VOC Mekonomen Rally. Klassen fyller faktiskt 30 år nästa år, något som är unikt i hela världen.

– Vad som är än mer unikt är att klassen är en riktigt pigg åldring som nu räknar in över 700 aktiva bilar i sitt register. Och växer! Det byggs nya bilar och äldre bilar som inte tävlats på många år och därför inte finns registrerade hittar också fram ur garagen. Detta saknar motstycke någonstans på vår vackra jord.