Esports

Grand final i Förenade Bil Virtual Racing Challenge

Under hösten har flera hundra racingentusiaster kommit till Förenade Bils anläggningar för att få chansen att maxa ett varv på Motorbanan Ring Knutstorp. Nya hastighetsrekord har noterats, många har lyckats hålla sig på banan medan andra har kört av ordentligt.
-Det fina med virtuell racing är att eventen inte har negativ påverkan på varken bil, människa, miljö eller plånbok, säger Linda Ungh, marknadsansvarig Förenade Bil.

Under namnet Virtual Racing Challenge 2018 har Förenade Bil under hösten arrangerat event för att kora Skånes snabbaste racingförare. I en exklusiv racingsimulator, vars syfte är att så autentiskt som möjligt återge ett race på Ring Knutstorp, ges deltagarna chansen att uppleva adrenalinkicken av att sitta i förarstolen på en Formula BMW.

– Jag har kört racingbilar i flera år och vet exakt hur det känns. Att försöka bemästra hästkrafterna under huven, motståndet i pedalen, känslan i ratten. Allt det är ytterst en utmaning mellan människa och maskin. Det är förbluffande hur autentiskt den här simulatorn lyckas återge den upplevelsen, säger Joakim Söderström, en av ägarna till Förenade Bil och rutinerad racingförare.

Grand Final 8 december
Efter fem kvaltävlingar och flera hundra förare närmar vi oss nu Grand Final där de 27 snabbaste förarna möts för att göra upp om de tre pallplatserna.  Den rafflande finalen kommer att köras lördagen den 8 december på Förenade Bil i Malmö. Tävlingsmoderator för dagen är Michel Rayes som kommer att lotsa oss tryggt genom tävlingen. Vi har DJ på plats för att sprida skön musik hela dagen, Joakim och Oliver Söderström kommer närvara för att prata racing och det bjuds på närproducerad korv från Karlsfälts Gård.

1:a pris är en heldags Driver Training på Ring Knutstorp tillsammans med Joakim och Oliver Söderström. Andra och tredjepris är åtråvärda BMW M Sport klocka och solglasögon.

Miljövänlig motorupplevelse
– Vi är väldigt stolta över det här konceptet med att kunna sammanföra den växande e-sportvärlden med bilindustrin, detta är något som aldrig prövats tidigare i Sverige. Simulatorerna är också en chans att kunna erbjuda en miljövänlig motorupplevelse. Något som känns extra viktigt i dessa tider och för oss som bilföretag, säger Linda Ungh.