Rally

Publiksträcka inleder Midnattssolsrallyt

KAK Midnattssolsrallyt 2019 inleds med en publiksträcka i Örebro, från golfbanan vid Gustavsvik till skidanläggningen Sörbybacken.

Årets KAK Midnattssolsrally har Örebro som centralort och tävlingen är som vanligt fördelad på tre etapper, med lunchuppehåll i Grythyttan, Askersund och Kägleborg. Rallyt inled den 10 juli med en publiksträcka i Örebro. Starten går vid golfbanan vid Gustavsvik den tre kilometer långa sträckan avslutas vid skidanläggningen Sörbybacken.

– Där kommer det att finnas en stor publikplats där åskådarna kan se den spännande avslutningen, förklarar Wilhelm Douglas, Generalsekreterare i KAK.

Årets tävling består av 20 specialsträckor i Örebroregionen, från Askersund i söder till Kopparberg i norr, flera av dem är riktigt klassiska sträckor i rallysammanhang. Totalt är rallyt omkring 87 mil långt, varav cirka 16 är specialsträckor.

– Vi är också glada och stolta över att 2019 års tävling blir en hyllning till en av våra bästa rallyförare genom tiderna, örebroaren och världsmästaren i rally 1984, Stig Blomqvist, säger Wilhelm Douglas.

(
Stig Blomqvist/Robert Jakobsson, SMK Örebro/Kolsva MS, Ford Escort RS 1800
(Midnattssolsrallyt, Vimmerby, 2018-06-27/30). Foto: Thomas Lindberg