Rally

Flodin och Bergsten vann South Swedish Rally efter en jämn fight

Patrik Flodin, Ilsbo MK, och hans co-driver Göran Bergsten, Forshaga MC, hade i helgen en extremt jämn rallyfight när den andra deltävlingen i SM gick av stapeln under South Swedish Rally i Älmhult.
– Det har varit en så jäkligt kul fight med ett enormt adrenalinpåslag, säger Patrik. 

Foto: Lars-Mårtensson /Griddd

Tillsammans med teamet MAX RPM kom de än en gång till start i den fyrhjulsdrivna trimmade klassen i teamets Skoda Fabia R5. Rallyt bestod av elva specialsträckor och inleddes på fredagkvällen med en 11,25 km lång sträcka. Patrik och Göran kom för fort in i en sväng där, men hade tur och redde upp det utan att skada bilen. Trots det vann de sträckan – med 0,4 sekunder för Johan Kristoffersson.

De båda ekipagen fortsatte hålla upp ett rasande tempo, där Patrik och Göran under lördagens första sträcka drog längsta strået och tog sträcksegern – med 0,01 sekunder! På tredje sträckan tog den regerande världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, i och övertog ledningen med 4,5 sekunders marginal.

Patrik och Göran fortsatte jakten och de båda ekipagen höll upp ett rasande tempo. De knappade successivt in marginalen till förstaplatsen och inför sjunde sträckan skiljde det de båda kombattanterna bara 0,6 sekunder åt. Dessvärre tvingades Johan Kristofferson med co-driver Stig-Rune Skjaermoen bryta inne på sträckan.
– Luften gick verkligen ur oss när jag såg dem stå där på sidan av vägen. Det har varit en så jäkligt kul fight, med ett enormt adrenalinpåslag. Det var otroligt trist att den tog slut sådär, säger Patrik.

Patrik och Göran ledde därmed rallyt med dryga halvminuten och körde bara och bevakade sin ledning under de sista fyra sträckorna.
– Förutom på SS1, där vi kom lite för fort in i en kurva och drev ut, har vi inte haft några som helst problem. Jag är himla nöjd med min körning, åtmindstonde fram tills Johan försvann. Sen har både Göran och teamet MAX RPM gjort ett riktigt kanonjobb, så det har varit ett riktigt kanonrallyt, avslutar Patrik.