Rallycross

Gundersen klar för Supercar-EM

25-årige rallycrosstalangen Ben-Philip Gundersen tar 2020 steget upp från Supercar Lites till Supercar i mästerskapet FIA European Rallycross Championship.

JC Raceteknik hade under 2019 sin mest framgångsrika säsong någonsin där de bland annat vann både Europamästerskapet och RallyX Nordic tillsammans med Robin Larsson. Ben-Philip Gundersen gjorde också ett bra år med teamet och knep RallyX Nordic-guldet i klassen Supercar Lites samt ett silver i RX2 International Series 2019.

– Vi har länge jobbat med målet att ha Ben-Philip i Supercar, så att kunna ta steget upp till Euro RX tillsammans är kul. Han har helt klart den rätta farten, säger teamchef Joel Christoffersson, teamchef i JC Raceteknik.

Gundersen har utöver det en stark meritlista med bland annat ett EM-guld i klassen Touringcar 2016 i bagaget. Nu är norrmannen redo växla upp sin motorsportkarriär ytterligare och ta steget in i värstingklassen. Bilen han ska köra är teamets ena Audi S1 Supercar.

– Det här känns riktigt bra att få den här chansen, säger Ben-Philip Gundersen. Sen jag började med folkrace som femtonåring har jag drömt om att köra Supercar på den här nivån, och det är mot det målet jag jobbat sen dess. Nu är jag här, och är väldigt taggad!

– Tillsammans med JC Raceteknik har jag gjort bra resultat i Supercar Lites. Vi har haft ett bra samarbete, så nu när den här möjligheten kom att ta steget upp i Supercar tillsammans kändes det helt klart rätt att fortsätta på den här vägen ihop. Att vi har en bra bil har vi kunnat se tidigare, så det kommer bli en spännande säsong.