Skoter

Adam Öhman vann ÖSSK Cup

Petter Nårsa var stor förhandsfavorit i europas största skotercrosstävling ÖSSK Cup, men efter att Adam Öhman gjort en riktigt bra start och jagande Nårsa fick problem med nödstoppet, då kunde Adam säkra inteckningen i ÖSSK Cups vandringspokal.

Adam Öhman, Tväråns IF. Foto: Roger Strandberg

Efter en kvallördag med bland annat snöstorm bjöd söndagens finaldag på lite trevande snöfall men till slut sprack himlen upp och det blev en riktigt solig och härlig dag på Gräfsåsens skoterstadion. Drygt 1500 människor fanns på plats under helgen och fick se racing på hög nivå.

Ungdom 12-14
Här vann Olle Sahlström, Västerås MK, till slut i betryggande ledning före Oscar Nikula, Haparanda SK, och Gustav Vesterlund, Bygdsiljum MK.

Ungdom 14-16
Här bjöds det på rafflande slutstrid där Nemo Fahlander, Team Walles MK, vann med 0,244 sekunder före Elliot Vestlin, Storumans SK. På tredje plats kom Linus Pettersson, Borlänge SSK.

Dam Stock
Malene Andersen, Alta MSK, som tävlat bland annat i den amerikanska skoterproffsserien i USA körde till slut hem segern betryggande. På andra plats kom Fanny Wikström, Infjärden RSK, och på tredje Jenny Lundström, Skellefteå MS.

Malene Andersen, Alta MSK. Foto: Roger Strandberg

Stock
En riktigt spännande finalheat som Williams Svensson, Tavelsjö SK, gick vinnande ur. Han gjorde det före fjolårsvinnaren Oskar Englund, Njurunda MK, och Robert Lunden, Tydal MK.

Open
Adam Öhman, Tväråns IF, gick tidigt upp i ledningen och höll den sedan före en jagande Petter Nårsa, Tväråns IF. På tredjeplatsen blev det norskt i form av Magnus Reiten.

Ett riktigt roligt inslag under söndagen var den knatteklass med Stock 200 maskiner som fick köra på den stora långa banan i hela tre omgångar. Hela 28 knattar var med och körde och de trivdes i den jämtländska solen.