Skoter

SM-final i skotercross 2020 till Skellefteå

I mars 2020 står Skellefteå värd för SM-final och finalen i Sverige Cup i skotercross. Den arrangerande föreningen är Skellefteå Motorsällskap. Finalerna äger rum 21 mars på Vitberget med uppskattningsvis 100 startande.

Foto: Magnus Kvick

– Vi är peppade och ser fram emot att visa upp Skellefteå och Vitberget som arena. Efter SM-veckan fick vi fin respons på vår delaktighet och det gav mersmak. Vi vill arrangera fler tävlingar av det här slaget, säger Johan Hisved på Skellefteå Motorsällskap.

I SM-finalen i skotercross tävlar de främsta förarna från Sverige, Norge och Finland om de sista kvarstående poängen i SM-serien. Fjolårets final kördes på Byvallens motorstadion i Sveg, med Härjedalens AK som arrangör. Den 21 mars 2020 blir arenan Vitberget och Skellefteå Motorsällskap ser fram emot en helg i skoterns tecken.

– Utöver SM-finalen arrangerar vi även finalen i Sverige Cup, där tävlar förarna för avancemang till kommande års SM-serie. Så Skellefteåbor och besökare kan se fram emot mycket skoter, men även familjeaktiviteter och folkfest, förklarar Johan och fortsätter:

– Nu sätter vi projektgruppen och sedan hoppas vi på bra samarbeten med lokala arrangörer och partners. Vi kan skotertävlingar på våra fem fingrar, men jobbar gärna med andra när det gäller publikområde, mat och andra aktiviteter. Målet är att skapa en underhållande helg för alla parter och locka publik från de norra delarna av Norden.

Även Visit Skellefteå ser positivt på arrangemanget, då det både kan locka inresande dagsbesök från närliggande region och övernattande gäster.

– Skellefteå Motorsällskap är en duktig arrangör som också är öppen för samarbeten. Vi vet att motorintresset är stort i regionen. Evenemang som skapar inresande ger också kommunala skatteintäkter och tydliga utfall på våra restauranger, butiker och boendeanläggningar, förklarar Jenny Hultdin Forslund på Visit Skellefteå.