Skoter

Petter Nårsa gör comeback på ÖSSK Cup

En av de bästa skotercrossförarna genom tiderna, Petter Nårsa, gör comeback på klassiska Gräfsåsens skoterstadion när ÖSSK Cup körs den 11-12 januari strax utanför Östersund.

När Petter Nårsa vann ÖSSK Cup (då Arctic Cat Cup) senast.
Foto: Roger Strandberg

– Jag har inte haft något jättesug att tävla på skoter sedan jag slutade. Under alla år jag tävlat i skotercross i USA blev det ju mer som ett jobb och på slutet var det inte lika roligt längre. Men när jag fick tävlingsmaskinen i höstas så kom både suget och glädjen tillbaka, säger Petter.

Under frånvaron har Petter satsat lite mer på rallycrossen och varit på turné i Europa i klassen RX2 med svärfar Mats Öhman som tävlar i Euro RX Supercar.

– Det har varit otroligt spännande med rallycrossen men det kostar helt andra pengar än skotercrossen. Plus att jag är ju uppväxt på skotrar och motorcyklar och kan dem på ett helt annat sätt. Jag kommer nog inte att köra en full säsong i skotercrossen. Givet är ju ÖSSK Cup som man alltid ser fram emot, säger Petter.

Petter Nårsa har en lång meritlista på skotersadeln eller vad sägs om: vinnare av ÖSSK Cup (då hette det Arctic Cat Cup) fyra gånger, den enda svensk och en av två från Norden som vunnit X-games i grenen skotercross, trefaldig vinnare av SM i stadioncross (den enda i som vunnit mer än en gång) en hel bunt pallplatser i amerikanska proffsserien i skotercross, SM-guld, VM-medaljer och så vidare.

ÖSSK Cup grundades 1973 som Sno-Tric Cup och har under åren även haft namnet Aktiv Cup och Arctic Cat Cup. Det är Europas största skotercrosstävling och världens äldsta skotercrosstävling (den körs för 48:e gången utan avbrott). Tävlingen körs på anrika Gräfsåsens skoterstadion som invigdes 1973.